Tidlig tirsdag morgen kunne Jernbaneverket melde at Dovrebanen var stengt ved Losnavatnet i Ringebu på grunn av et tog som hadde kjørt seg fast.

Toget hadde kjørt rett inn i et tre som i løpet av natten hadde blåst over sporet. Kollisjonen gjorde at strømtilførselen på strekningen ble kuttet.

- Togføreren skal ha sett treet på forhånd, men fikk ikke stoppet toget helt. Det ble foretatt en såkalt kontrollert påkjørsel, sier NSBs pressevakt Håkon Myhre til GD.

Rundt 30 passasjerer på det sørgående toget ble evakuert etter hendelsen.

Like før klokken 13 melder Jernbaneverket at skinnegangen er ryddet og åpnet for vanlig togtrafikk igjen. Morgenens forsinkelser vil likevel forplante seg utover dagen.

Jernbaneverket henviser til NSBs nettsider for oppdatert informasjon om hver enkelt avgang.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.