Straffen er den samme som påstanden til aktor under rettssaken i Sør-Østerdal tingrett. Mannen vurderer å anke dommen, ifølge NRK.

– Han var forberedt på lang fengselsstraff, men umiddelbart synes han dommen er streng, sier forsvarer Helge Hartz.

Rettssaken ble avsluttet i forrige uke. 35-åringen erkjente å ha drept kameraten 13. desember i fjor. Han brukte en 50 centimeter lang machete som han hadde laget selv til å hogge kameraten 29 ganger i hodet, halsen og armene.

Han har forklart at han ikke husker noe av selve drapshandlingen og at han løp ut av blokken og gikk til politistasjonen etter at han skjønte hva som hadde skjedd. Begge de to tilhørte et rusmiljø.

– Han har forklart at de to satt i leiligheten og drakk. Det var hyggelig stemning. Det var da kameraten skulle gå, drapet skjedde, har forsvareren tidligere sagt til NRK.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.