Dobbeltspor til Hamar og videre nordover til Lillehammer. Storsykehus i Moelv. Dette er to store og svært viktige saker for Innlandet. Mye er sagt og mye er ment, men ingen ting er bestemt. Blir det noe av? Ikke vet jeg, men for Innlandets framtid får vi da håpe at politikerne kan ta et valg og stå for det. For det er de folkevalgte vi må sette vår lit til i begge disse sakene. I dag kommer vi kanskje et lite skritt videre, eller?

* Vogn 10 på toget fra Oslo til Hamar midt på dagen i dag er opptatt. Der sitter flere topp-politikere, NHO-topper sammen for å se på hvordan de kan løse floken med å få dobbeltsporet fram til Hamar i første omgang, og senere videre nordover. Blir det full stopp i Ottestad? Vår medarbeider Christian E. Bergheim sitter også i vogn 10 før å få vite hva som skjer. Følg med på h-a.no så får du vite mer.

* I formiddag møtes den politiske referansegruppa, for det er det den heter, for å diskutere framdriften i planene om å få bygget et nytt hovedsykehus for Hedmark og Oppland. Nå er det lovet penger til planlegging, men for å få dem må politikerne og sykehusets ledelse komme med noen konklusjoner. De kommer ikke i dag, men det er spennende å se hva den politiske referansegruppa mener om både framdriften og ulike modeller for sykehusstrukturen. Vår medarbeider Thomas Tolfsen-Strandby er på møtet for å fortelle deg hva som skjer.

* Folk er på stadig flyttefot. Ikke alle vil bo i Hamar selv om det er innlandets hovedstad som vokser mest. I Løten er det store planer om nye byggefelt, likedan i Ottestad. Der har vi jo tidligere fortalt at de fleste som bygget i Stange de siste årene, bygde i Ottestad. Nå legges det fram flere planer. Vår medarbeider Henning Holter Christensen vil fortelle deg mer om dette i dag.

* Storhamar er på trenerjakt etter at Sjur Robert Nilsen har gitt beskjed om at han ikke vil trene dem neste sesong. Alexander Smirnov sier til HA i dag at han vil tilbake til Storhamar en gang. Hva skjer? Jakter på nye spillere gjør de også. Hvem er ønsket? Hvem kommer? Vårt hockeyteam følger tett på det som skjer i klubblokalene om dagen. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.