Søndag ettermiddag ble en voksen hannbjørn på over 200 kilo felt ved Endelausmyrene i Ringsakfjellet.

Statens naturoppsyn (SNO) rykket umiddelbart ut for å sikre DNA-spor og undersøke dyret.

Rovviltkontakt Olaf Tørudbakken i SNO sier til HA at det vil ta lang tid å analysere prøvene.

– DNA-testene får vi nok ikke svar på før til våren. Det tar lang tid å sjekke en bjørn.

– Tror du bjørnen er den samme som har tatt sau på beite i hele sommer?

– Det kan absolutt være den samme, men man har aldri noen garanti. På nåværende tidspunkt er det umulig å komme med noen fasit.

– Hva skjer videre med bjørnen?

– Vi er ferdige med å undersøke den. Skrotten blir nå levert til Brovold-slakteriet på Stange, sier han.

Rett skal være rett: HA skrev først at bjørnen skulle fraktes til Heggvin. Dette er selvsagt helt feil. Kjøttet skal derimot foredles hos slakteren. Vi beklager feilen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.