• Anna L. Ottosen er ikke blant søkerne, men holder likevel døra litt på gløtt for at hun kan bli en kandidat som rektor ved Høgskolen i Innlandet.
    FOTO: Trond Lillebo

Totalt syv personer har søkt på stillingen. Disse er:

1.       Stephen Dobson (54), Dean and Head of School of Education, Australia

2.       Thorbjørn Johan Gaarder (61), Chief credit officer, Oslo

3.       Fred Håkon Johnsen (60), Head of Department of Agricultural Sciences

4.       Mann (unntatt offentlighet)

5.       Laurits T. Rasmussen (35), Danmark

6.       Kathrine Skretting (63), rektor, Tiller

7.       Peer Jacob Svenkerud (50), dekan avdeling for økonomi- og ledelsesfag, Heradsbygd

Bruker hodejegerbyrå i tillegg

Elin Nesje Vestli, som er leder for innstillingsutvalget og styreleder ved Høgskolen i Innlandet, sier det kan komme andre kandidater i tillegg til dem som har søkt.

- Høgskolen har i tillegg engasjert et rekrutteringsbyrå som også i en periode framover vil søke etter aktuelle kandidater for å få et så bredt utvalg som mulig å velge ut i fra, sier Vestli.

Blant søkerne finner vi Kathrine Skretting som nå er stedfortredende rektor og Peer Jacob Svenkerud som er dekan for avdelingen for økonomi- og ledelsesfag.

En mannlig søker har fått innvilget at navnet holdes unntatt offentligheten. 

Derfor søkte ikke ottosen

Det som kanskje er aller mest overraskende er at  Anna Linnea Ottosen som er konstituert rektor ved Høgskolen i Innlandet, ikke er blant søkerne

Ottosen forklarer at hennes navn ikke står på søkerlisten slik:

-          Jeg har sittet i ledelsen i ni år nå og vi har hatt en veldig god utvikling. Jeg har vært med på hele prosessen som nå er landet på en god måte. Jeg synes tidspunktet nå var å tenke etter og jeg landet på at jeg ikke søkte på stillingen, sier hun.

 Lukker ikke helt døra 

Ottosen lukker imidlertid ikke helt døra for stillingen.

- Dersom det blir slik som har skjedd i lignende tilsettingsprosesser tidligere, at søkerfristen utsettes, har jeg sagt at det ligger en liten åpning for at jeg kan bli aktuell på et senere tidspunkt, men i utgangspunktet har jeg nå sagt at jeg ikke søker på stillingen, sier hun

- Hva synes du om søkerlisten?

- Nå har jeg nettopp sett den, men her må det være flere interessante navn, sier hun.

Ottosen er fast ansatt på høgskolen, men det er ikke bestemt hvilken stilling hun der vil få.

- Vi skal vurdere rollen min senere, men jeg er faglig tilsatt på høgskolen, sier hun.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.