• KAN BLI BEDRE: Sjef for oppvekst og opplæring Anne-Grete Melby i Hamar kommune sier de alltid ser etter muligheter for å bli bedre. Foto: Eli J. Haugen

– Vi har flinke lærere og de er gode på å gi beskjeder når det trengs, mener andreklassingene Mari Louise Veider Skjesol (7), Sara Miranda Opedal (8), Endre Trøndblom Skjærstad (7), fra Greveløkka skole i Hamar.

Ifølge en rapport Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserte nylig, kommer det fram at det er på småskoletrinnet på Greveløkka skole hvor skolen bidrar mest til elevenes læring på Hedmarken.

I rapporten vises resultatene man mener elevene på skolene hadde fått, på en skala fra en til seks, om elevgrunnlaget for alle skoler hadde vært gjennomsnittlig, med tanke på blant annet familiebakgrunn. Det er derfor mulig å sammenligne skolene etter denne indikatoren og se hvor mye skolens bidrag har å si for hva elevene lærer.

Store forskjeller

For småskoletrinnet (1.- til 4. klasse) får Greveløkka skole en score på 4,2 på skalaen. Landsgjennomsnittet er på 3,4.

– Det er en stor anerkjennelse for den jobben lærerne har gjort, med støtte fra foreldre. Det handler om jobben vi gjør hver dag, og vi er tro mot planene som stammer fra forsking, sier rektor Sissel Bakke Tvedten.

Rett bak på lista kommer Stavsberg og Gaupen i Ringsaker og Solvin i Stange med 4,1 poeng.

Men forskjellene på skolene i regionen er store og mye skiller til de som gir minst bidrag til elevenes læring. Nederst på småskoletrinnet kommer Steinerskolen i Stange med 3,0.

Det er også forskjeller mellom bidragene i kommunene. Best ut kommer Ringsaker med 3,6, Stange har 3,5, mens Løten og Hamar får 3,4 poeng.

Vil lære

Rangeringen på mellomtrinnet (5.-7. klasse) viser at variasjonene kan være store på en og samme skole. Greveløkka som var best rangert med 4,2 på småskoletrinnet, er nede på 3,1 på mellomtrinnet. Dette måles i åttende klasse.

– Det er mye som skjer ved overgangen til åttendetrinn, men det er jo likt for alle. Dette har blitt løftet opp på ledernivå, og vi må se hva vi kan lære av det, sier Tvedten.

Rapporten tar også for seg hvor mye kommunene som skoleier bidrar til elevenes læring. For småskoletrinnet er Ringsaker kommunen som bidrar til mest læring med 3,6 poeng, Stange får 3,5 mens Løten og Hamar begge får 3,4, som er på landsgjennomsnittet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.