På selveste fredag den 13. oktober ga administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard (56) sin innstilling til styret i Sykehuset Innlandet. Direktøren var klar om framtidas sykehusstruktur: Et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua. Ingen andre alternativer ble av Andersgaard vurdert som gode nok.

Førstkommende fredag skal styret avgjøre om de følger innstillingen, eller om de går en annen veg. Og før den viktige dagen, er det stille:

– Nå håper jeg på forståelse for at jeg ikke ønsker å uttale meg om saken før i styremøte fredag, skriver styreleder Anne Enger (67) i en SMS til HA tirsdag.

PEKTE TIDLIG PÅ MJØSBRUA

Men som HA har beskrevet tidligere, kan det late til at også styret vil lande ved Mjøsbrua. Enger har vært styreleder siden begynnelsen av 2016, og den tidligere Sp-lederen, kulturministeren og Nei-dronningen tok med en gang et godt grep om sykehusprosessen. Hun varslet tidlig at tiden til utredninger skulle kuttes kraftig, og allerede etter et par måneder i stolen, pekte hun på Mjøsbrua som stedet for et nytt sykehus.

9. oktober i år fortalte også nestleder Tor Berge (78) på et styreseminar at han ønsker hovedsykehus. Den tidligere lederen for Helse Øst har 30 års ledererfaring fra offentlige virksomheter, og som styreleder for flere sykehus.

ET STYRE MED ERFARING

Med seg i oktetten som utgjør styret i Sykehuset Innlandet, har de to erfarne lederne seks menn og kvinner med mange år i helsesektoren og tunge verv på CV-en.

Ove Talsnes (55) fra Hamar er lege og ortoped ved Sykehuset i Elverum, og er en av tre styrerepresentanter valgt av de ansatte i Sykehuset Innlandet.

De to andre er Jørgen Hurum (67), barnelege ved Sykehuset i Lillehammer, og Marianne Nielsen (60) fra Gjøvik, som er foretakstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund.

LOKAL LEGE OG DIREKTØR

De fire siste representantene er oppnevnt av Helse Sør-Øst. Kjell-Petter Tønnessen (66) er fastlege ved Åkersvika legesenter i Stange. 66-åringen er spesialist innen både allmennmedisin og samfunnsmedisin, og er også universitetslektor. Han jobbet tidligere ved sykehuset på Hamar, og var der med på å bygge opp den interkommunale legevakten ved sykehuset.

Maren Kyllingstad (55) er utdannet siviløkonom og har bred erfaring fra norsk industri. Nå er hun markedsdirektør i Eidsiva-konsernet, men har tidligere jobbet som markedssjef i Norske Skog og eksportsjef i Moelven Industrier. Direktøren har også tidligere sittet i styret i Sykehuset Innlandet, i tillegg til Akershus universitetssykehus og det som het Hedmark sentralsykehus.

Det siste styremedlemmet er Kaija Eide Drønen (54) fra Vinstra, rådmann i Sel kommune, nord i Gudbrandsdalen. Fra 1990 til 2012 virket hun i forskjellige sjefsstillinger i nabokommunen Nord-Fron, og var helse- og sosialsjef i tre år.

HVA BETYR AVGJØRELSEN?

Det er Helse Sør-Øst og Helse- og omsorgsdepartementet som har siste ord i denne saken, men styreleder Enger, som for øvrig selv avla sykepleiereksamen i 1972, har tidligere uttalt at hun mener utredningene fra Sykehuset Innlandet vil veie tungt.

– Det er jeg ikke i tvil om, sa Enger til HA i september.

Nå venter 360.000 i Hedmark og Oppland i spenning.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.