40-åringen har funnet mye sangglede, energi og talent blant den yngre og voksne generasjonen i Romedal og Vallset gjennom sitt engasjement som kordirigent i en årrekke. Nå er Ellen Dorothea Grønberg hedret med Coop Innlandets omtankepris 2017 på 10.000 kroner.

Prispengene og diplom ble delt under juleavslutningen i Perlesnora, Vallset menighets barnekor. Omtankeprisen ble første gang utdelt i 2012 i de fire regionene Gudbrandsdalen, Hedmarken, Øst Hedmark og Vest Oppland.

Alltid glad i kor

Ellen vokste opp i et hjem der mor sang i kor og far var generelt musikkinteressert. Hun har alltid vært glad i å synge i kor og juryen sier om henne at «Vinneren får omtankeprisen for sitt engasjement med å skape et blomstrende musikkmiljø for små og store. Gjennom omtanke og nestekjærlighet har hun skapt trivsel og musikkglede i lokalmiljøet. Hun er en ildsjel som virkelig fortjener denne prisen for sitt engasjement over mange år i Romedal og Vallset, heter det videre i begrunnelsen.

Selv har dirigenten vært med i de fleste korene i bygda.

– Vi så at barnekoret hadde stort frafall. De eldste ble borte fra korbevegelsen. Da måtte vi gjøre noe. Løsningen ble Perlesnora 1 med barn fra 1.–3. trinn og Perlesnora 2 med barn fra 4.–7. trinn. I dag har de to korene 32 medlemmer og det er bra. I tillegg dirigerer jeg Vallset sanglag, sier prisvinneren.

Ellen Dorthea Grønberg er utdannet allmennlærer med musikkfag som spesialfelt. I tillegg har hun gått på dirigentkurs. Korbevegelsen står sterkt i bygda med fem, aktive kor. Koret i Kvennstuguateatret er prisvinneren også tilknyttet.

Rimelig hobby

– Hva mener du er fascinerende med korsang?

– Sang er veldig praktisk, det er en billig hobby og ikke minst sosialt. Det er forsket på at sang er bra for helsa og det tror jeg definitivt på. Du kjenner at det gjør noe med kroppen, sang påvirker muskulatur som ellers ikke brukes så ofte. Det er spennende å synge sammen, flerstemt.

Den verdige prisvinneren har ingen dødtid i tilværelsen. Korarbeidet alene opptar seks timer per uke pluss forberedelser. Jobb og husarbeid er det også mye overskudd til. Å synge gir altså energi.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.