En polske smugleren prøvde å få med seg en bil fullastet med øl og sprit over grensa fra Norge til Sverige. Da han ble stoppet i en kontroll ved Lutnes i Trysil stakk han fra tollkontrollen og løp til skogs. To timer senere var han funnet, og pågrepet av en hundepatrulje fra politiet

En norskregistrert Mercedes Vito varebil, som passerte Lutufallet nedlagte tollsted i Trysil om ettermiddagen i forrige uke, fanget tollernes interesse.

Tollerne satte på blålyset og varslet tollkontroll. Sjåføren sakket farten, løp ut av varebilen og inn i skogen. Smuglerbilen rullet videre og rammet en av tolletatens tjenestebiler før ferden endte i grøfta.

En politipatrulje fra Trysil lensmannskontor, og en hundepatrulje fra Elverum kom fram til ulykkesstedet på fylkesveg 208, etter kort tid. Den polske sjåføren (49) ble pågrepet etter en times søk med politihund i skogen.

I tillegg til de originale polske skiltene avdekket tollerne 1.919,5 liter øl og 259 liter brennevin i varebilen. Tollbeslaget utgjør 214.500 kroner i unndratte avgifter.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.