God morgen!

Det nærmer seg 5-mila på ski og folk snakker allerede om at de skal opp klokken 05.00 i morgen for å følge med. Da passer det å minne om hva kommentator Tony Kornheiser skrev i Washington Post under OL i 1994. For å forklare amerikanerne 5-mila skrev han det slik: "Se for deg at finalen i Super Bowl starter med at noen kaster ballen over tribunen. Tre timer senere kommer ballen inn igjen. DET er 5-mila på ski", skrev Kornheiser. Vi lo fortsatt godt av formuleringen da vi senere møttes igjen i Washington.

Videoen vi i dag vil vise av en elg som løper langs trafikken på E6 på grensa mellom Hamar og Ringsaker er ikke til å le av. Viltnemnda forteller om dramatisk bevegelse blant elgen.

I dag kommer det nye folketall. Vi ser på hvor er det størst vekst på Hedmarken? Svaret får du her.

Vi vil også forsøke å gi svar på hvem som vil være Hedmarkens OL-helt om fire år. En sak om at Simen Sveen satser mot VM neste år er akkurat publisert.

Apropos OL: En times tid etter lunsj får vi vite hvem som vant stafetten i skiskyting.

I kveldkveld er det konsert i Hamar Teater med to band med lokal tilknytning; i tillegg til William’s War Opposition, spiller Emma Hegermann, som ledes av Cecilie Heramb, opprinnelig fra Hamar. Vi er der!

Her er HA-lesernes favoritter mellom 07.00 og 07.30 denne fredagen med minus 10 grader i Hamar:

1: Rusmisbruker døde på cella på Ilseng.

2: Hamar sportsbar kastes ut - mathall kan komme inn.

3: Trond Svendsens "God dag!" om bygdefest med hjemmebrent og tilbud om juling.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.