• STORE PLANER: Espern kan bli Hamars nye boligperle. HA sjekker hva som er siste nytt.
    ILLUSTRASJON: Lund & Slaatto Arkitekter / Espern Eiendom

God morgen, HA-leser!

Denne tirsdagen er det faktisk bittebittebittebittelille julaften. Ikke verst!

I den morgenmørke HA-redaksjonen henger vi fortsatt litt etter med julepyntingen, men verneombud Trude Ånnevik har tatt på seg jobben med å skaffe noen kubbelys i løpet av dagen.

Også i dag får våre lesere et bredt spekter av saker:

Vi har allerede fulgt opp ukas store snakkis, nemlig Hamar kommunes klimabudsjett. Er det realistisk å fjerne bilene fra sentrum? Ja, mener ordføreren - som ser for seg en bilfri bykjerne innen noen år. HA følger opp saken utover dagen.

Rundt Hamar sykehus trengs derimot plass til flere biler. Nå kan nedlagte Sagatun barnehage bli omgjort til parkeringsplasser.

I løpet av dagen legger vi også ut en sak om at det kan bli bygd bru over til Espern.

I Løten er det god stemning etter at den 34 år gamle brannbilen omsider er byttet ut med en splitter ny Volvo med firehjulstrekk.

HA-sporten har nok å sysle med i dag. Klokken 19 møtes nemlig Storhamar og Vålerenga i CC Amfi.

Vi har tatt en prat med trener Fredrik Söderström, som mener laget ennå kan heve seg flere hakk.

Skøyteløper Martine Ripsrud mener vinnersjansene er større etter innføringen av nye, blå supertrikoter. Er blått raskere enn rødt ...? Det forskes på mye rart for å spare noen små hundredeler.

I dagens God Dag-spalte drøftes et kontroversielt tema: Har man omsider klart å finne skjelettet til julenissen? Her kan en og annen illusjon stå i fare for å kollapse fullstendig.

HA har også laget en julequiz hvor du kan se inn i spåkula for 2018. Om et år trekker vi ut den personen som har gjettet mest riktig.

God fornøyelse!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00