God morgen, HA-leser!

Nok en gang startet dagen med å skrape is av rutene på bilen. Til alle dem som har tviholdt på sommeren: Nå er den offisielt over. Før høstferien kan det være lurt å vurdere å skifte til vinterdekk - i hvert fall dersom man har tenkt seg til høyereliggende strøk.

Inne i HA-redaksjonen er radiatorene skrudd på, og fingrene våre skal snart være varme nok til å starte dagens produksjon.

Et av dagens høydepunkter skjer allerede på formiddagen: Bane Nors planleggingsleder Lars Eide kommer nemlig til Hamar for å snakke om det planlagte dobbeltsporet. Hva er siste nytt? Eide vil legge fram planen for hva som skal utredes av jernbaneløsninger i Hamar. HA er selvsagt på plass for å gi deg siste nytt.

Og mens vi først er på sporet: HA har møtt en ekte arbeidskar som i dag tar farvel med yrket etter 43 års tjeneste i NSB-uniform. Man kan trygt si at denne mannen i løpet av karrieren har opplevd mer dramatikk enn de aller, aller fleste ...

Klokken 11 er det offisiell åpning av nye Stangevegen og Strandgata forbi Hamar jernbane- og skysstasjon. Nå blir det endelig mulig å kjøre på vegen som har vært stengt i over et år.

Det er fredag, og det betyr som vanlig at vi går inn i helgen med et ganske så stort smil. I kveld kommer blant andre Jarle Bernhoft til byen, og i tillegg er det Oktoberfest på Stortorget. HA svinger innom begge for å sjekke stemningen.

Ellers denne morgenen har vi allerede lagt ut følgende saker:

På Hias-stranda i Stange er det ambisiøse planer om å bygge en helt ny marina med båthavn og plass til 500 båter.

Det nærmer seg den internasjonale eldredagen 1. oktober, og i den forbindelse er Hedmarken Brannvesen ute for å gjøre de eldste innbyggerne mer bevisst på forebygging av brann og ulykker.

Torsdag kveld smalt det fælt på Skarnes da et vogntog kjørte inn i to personbiler som hadde stanset på grunn av glatt kjørebane.

Trafikksikkerhet er også et tema i Hamar: Elevene på Solvang skole jobber nå for å få en tryggere skoleveg.

Helt til slutt har Trond Svendsen skrevet dagens God Dag-spalte om høstens innmarsj - og alle de fordelene og ulempene det medfører.

Tips oss gjerne om stort og smått på e-post tips@h-a.no eller telefon 62 51 95 00!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.