God morgen!

I dag er det 79 år siden Norge ble angrepet av tyske styrker. Hvis du kjører forbi Midtskogen gård mellom Løten og Elverum, så kan du sende en ekstra tanke til gardistene som bidro til å stanse den fiendtlige framrykningen på en usedvanlig dramatisk aprilmorgen i 1940.

I HA-redaksjonen er stemningen langt mer fredfull og harmonisk – særlig etter at vi fikk opp de første påskekyllingene i går.

Sammen med våre nye «medarbeidere» jobber vi blant annet med følgende saker denne tirsdagen:

«Slik blir Brumunddals nye strandlinje» – HA presenterer de ambisiøse planene fra Ringsaker-hovedstaden.

I Stange er det kamp om tomtene i Navneberget. HA tar pulsen på den lokale boligbyggingen.

HA-sporten tar turen innom CC Amfi for å gi deg den beste dekningen fra kveldens tredje hockeyfinale mellom Storhamar og Frisk Asker. Etter to kamper står det 1-1, så i dag er kun seier godt nok.

Ellers har vi allerede publisert disse sakene:

I Stange er Sp-leder Aasa Gjestvang grundig lei av lokale bompenger. Hun mener kommunene på Hedmarken må gjøre opprør for å hindre flere kostbare bomringer.

På Lena i Østre Toten ble to personer kjørt til sykehus etter en trafikkulykke i morgentimene.

Forebygging av ulykker er årsaken til at Trygg Trafikk nå har sendt ut en pressemelding med en advarsel før årets MC-sesong. Her er tre gode råd som kan bidra til å redde liv.

Dagens mest lokale sak fra grasrota: I helga tar Hamar og Omegn Helsesportlag imot 125 deltakere til boccia-turnering, men så langt har de ikke klart å skaffe ballhentere. Her trengs det frivillige krefter!

På våre debattsider skriver Anne Karin Torp Adolfsen og Per-Gunnar Sveen om vedlikeholdsetterslepet på vegene i Innlandet. De to politikerne frykter at det blir enda verre i framtiden.

Til slutt: Jernbanedebatten i Hamar preges av mumier og dinosaurer. Her kan du lese Arnt Olav Veltens vittige God Dag-betraktninger i et større historisk tidsperspektiv.

Tips oss gjerne om både store og ikke fullt så store nyheter på 62519500 eller tips@h-a.no!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.