• bassengkos: Bassenget innendørs kan lett knyttes til uteområdet ved å åpne skyvedørene. Eieren har påkostet utearealene de siste årene.
  • peiskos: Eieren forteller at peisestua i engelsk stil er flittig brukt, og et egnet sted å puste ut etter en skitur på Gåsbu.
  • HAR TRUA: Megler Espen Strøm i Aktiv Hamar har stor tro på at boligen i Gåsbuvegen vil bli solgt.

 Huset i Gåsbuvegen ble bygget i 2005, og ble solgt til nåværende eier for 8,6 millioner kroner i 2010.

Det betyr en pen gevinst for selger om salgssummen matcher prisantydningen.

– Da jeg kjøpte huset var prisstigningen i Hamar rundt fire-fem prosent. Nå ligger ikke prisstigningen langt bak Oslo, beskriver eieren, som er fra Vestlandet og vil framstå anonym.

Han har stor tro på å få solgt.

– Jeg føler at selv om prisen kan oppleves høy, er det realisme i det. Det er markedet som bestemmer.

brukt som familiested

Han kjøpte huset for seks år siden for å komme nærmere den ene datteren og barnebarna som bodde på Lillehammer.

Huset, med sin nærhet til Gardermoen, ble også brukt som samlingssted for øvrig familie som bodde spredt rundt i verden.

Nå er de fleste i familien samlet i Stavanger-regionen, hvor også eieren og kona har sin base, og huset har dermed utspilt sin rolle.

– Tanken var opprinnelig at dette var noe vi skulle ha til vi ble gamle, men ting er dynamisk her i verden, sier han.

Familien har tilbrakt mange ferier og høytider i den herskapelige boligen, og det er med vemod huset legges ut for salg.

– Jeg husker den første jula vi feiret der, det var minus 32 grader og snøen lå krystallklar ute. Det var fantastisk, sier eieren.

har fått henvendelser

Boligen har blant annet fire bad, fem soverom, særegen peisestue og innendørs basseng med skyvedører ut til utearealet.

– Jeg har oppgradert utearealene betraktelig de siste årene. Blant annet har vi plantet 300 hekkeplanter, forteller eieren.

Også innvendig er det gjort oppgraderinger til dagens standard.

– Jeg tror de som overtar huset får en unik eiendom, både i forhold til standard og størrelse, sier mannen, som selv flagger ut til Frankrike etter salget.

Megler Espen Strøm i Aktiv Hamar gir forklaringen på at prisene i Hamar stiger mer enn i andre deler av landet.

– Hamar er i landstoppen som en av de nærliggende byene til Oslo, så stigningen blir deretter. Det er også sammenlignbare steder i Østfold og Vestfold med lignende stigning.

Han har også tro på at huset går unna.

– Vi har fått henvendelser fra interesserte allerede, sier Strøm.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.