- Den dukket plutselig opp på rommet til datteren min på lørdag for snart en uke siden. Da villde den ikke fly og det virket som den haltet, så vi lot den bare være. Men på søndag kom den flaksende ned, og siden har den vært her, sier Kurseth. 

Det er verken spurv eller andre fugler det er snakk om. Nei, selv om vi bare så vidt er inne i februar, er det en sommerfugl som har flyttet inn på Ådalsbruk. Nå bærer den navnet Lothepus. 

- Navnet ga jeg den mest på spøk søndag kveld etter å ha sett Farmen. Og siden har det blitt sånn. Ungene spør etter Lothepus hver morgen og synes det er litt stas, sier Kurseth. 

Egen Facebook-side

Hva sommerfuglen spiser, er ikke helt klart.

- Jeg tror kanskje den lever på blomsterstøv og matrester, sier Kurseth.

Det nye familiemedlemmet har også fått egen Facebook-side. 

- Den opprettet jeg med tanke på at kanskje kan være litt artig for folk å følge med på livet som sommerfugl i vinterland, sier hun. 

Se video i toppen av saken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.