– Siden pengesedlene vistes på bildet med ekteparet var det lett å finne ut når episoden skjedde. Detektivarbeidet besto i å finne ut hvem som vistes på opptaket.

Det sier Spar-sjef Trine Kanstad (34) på Grandsenteret til HA.

Butikkmedarbeider Stian Løtveit (37) fant Leif Bråtens penger på gulvet like ved kassene.

– Jeg varslet straks Trine som sjekket overvåkingskameraene, forteller den ærlige finneren.

– Da vi fant igjen et ektepar som sto ved siden av pengene så sjekket vi hvem som hadde betalt noe i kassa på samme tid. Vi visste at en fra det eldre paret betale med kort. Selskapet som leverer betalingsløsninger kontaktet Totens Sparebank som så kontaktet ekteparet for å spørre om det kunne være dem. Vi gjorde bare det vi lærte i barndommen, sier de to.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.