Løypekjørerne og langrennsløperne er velsignet med 40 centimeter nysnø i fjelltraktene i Innlandet siden slutten av forrige uke.

- På Sjusjøen har det kommet 40 centimeter, men snøen er lett og luftig i minusgradene. Det nærmer seg likevel en meter snødybde i terrenget nå. I formiddagstimene kjører fem løypemaskiner i løypenettet i Ringsakfjellet, opplyser Johannes Haukåssveen.

NYSNØ I LAVLANDET

I lavlandet på Hedmarken våknet vi til 10 centimeter nysnø mandag morgen. Og det skal fortsette å snø utover dagen. Men i morgen tirsdag blir det praktfullt vintervær over Hedmarken.

Fra og med onsdag og til og med den første helga i februar blir det en grå værtype som preger Innlandet. Det er varslet temperaturer ned mot 10 minusgrader på Hedmarken.

I fjellet kan skientusiastene se fram til flotte løyper og muligheter for en og annen topptur også.

VANGSÅSA

- Ja, jeg kjører over Sollifjell akkurat nå. Det er fortsatt litt lite snø på toppene på grunn av vinden. Men vi har preppet løype over både Sollifell og Snørvillen nå. Store deler av løypenettet er nå oppkjørt, poengterer Haukåsveen.

Og fra Hedmarksvidda og Vangsåsa melder Margrethe Ruud Skjeseth i Hamar og Hedemarken Turistforening om 70-90 centimeter snødybde etter helgas kraftige snøfall. Det aller meste av løypenettet er preparert.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00