Lørdag skrev HA at Knut Tangen (71) fra Hamar var høyt på skattelistene. Her får du vite hvorfor.

Knut Tangen, som nylig kjøpte Hamars dyreste leilighet noensinne, var nummer to på formuetoppen og høyt på inntektstoppen for 2016 i Hamar (HA lørdag).

Forklaringen finner du i oversikten over selskapsskatten.

Tangen er gründeren som snudde Brumunddals-firmaet Hymax fra ruin til gullgruve. Selv om han har gitt fra seg den daglige ledelsen (tidligere omtalt i stor HA-sak) så er han fortsatt med som stor eier. Selskapet økte i fjor driftsinntektene fra 353 millioner til 399 millioner kroner. Hovedaktiviteten er import/salg og service på gravemaskiner og minigravere.

I fjor ble det driftsresultat på 18,6 millioner kroner og resultat før skatt på 18,4 millioner kroner. Det rimer godt med skattepliktig overskudd (se tabellen) og viser hvorfor selskapet i fjor fikk Hedmarkens niende største skattepliktige overskudd.

For fjoråret deler eierne et utbytte på 11 millioner kroner.

Samlet utbytte for de siste fem årene er 34 millioner kroner. Derfor er Knut Tangen høyt på inntekts- og formuetoppen – en posisjon han har bygd med egne hender.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.