• Trives: Menighetspedagog Guro Lundby Ødegård har jobbet i Storhamar kirke i tre år.

HA har tatt turen til Storhamar kirke på Hamar vest, Hamars mest folkerike bydel. Ved siden av OL-amfiet hvor hockeyfolket møtes, er også kirka en viktig møteplass.

Sju babyer med mødre har tatt plass på de grønne plastmattene midt i kirkerommet en mandag i januar. Babyene pludrer og skravler, før menighetspedagog Guro Lundby Ødegård fanger oppmerksomheten med å tromme forsiktig på en kasse hun har.

Tente lys

Alles øyne og ører festes øyeblikkelig på tromma. Storhamar kirke har to ukentlige babysang-tilbud, for de minste babyene og de litt større.

Ødegård går over til å synge velkomstsangen, og babyene er som tente lys.

Det gjelder ikke minst 8,5 måneder gamle Vilde Sveen, som med smil og mimikk viser at hun setter pris på sanger og rim.Sammen med mamma Linda Sveen har hun tatt turen fra Vang.

Glad i musikk

– Vi er her stort sett hver gang, og synes det er veldig koselig, sier Sveen.

Babysangen i Storhamar-kirka trekker folk fra både Hamar og Vang, men også Brumunddal og Ottestad. Linda Kristin Hemma og datteren Nora Lundsbakken bor i Hamar.

– Jeg er veldig glad i sang og musikk, og det er hovedsakelig derfor vi kommer. Jeg var her også med min eldste. Babyene får stimulanser og blir slitne etterpå, sier Hemma.

Nå alle aldre

Ødegård fortsetter med andre fengende barnesanger. Hun har vært menighetspedagog i Storhamar kirke i tre år. Ved siden av babysang leder hun småbarnskor og barnekor.

– Vi er opptatt av å nå alle aldre. Vi prøver å lage ting som fenger. Babysangen er veldig populær. Det er en fin måte for å bli kjent, sier Ødegård.

Kirken har også strikkekafé, yoga, søndagsskole, musikk-kafé og trim- og vaffeltreff, for å nevne noe. I løpet av en uke er mangefolk innom.

Fellesskap

Ødegård avslutter halvtimen med å blåse såpebobler til fengende musikk, noe som både vekker smil og undring, men også hylgråt blant babyene, før stunden avrundes med kaffe for mødrene og litt mer lek for babyene.

Kapellan Mari Stende Zani stikker innom kirka som snarest, for å hente noe. Hun bekrefter at kirka så absolutt har som ambisjon å være til stede i nærmiljøet.

– Vi har mange lavterskeltilbud, og har åpent for alle i alle aldre. Vi som kirke og fellesskap er opptatt av å være et sted hvor det er høyt under taket og brede dører. Hit kan folk komme med hele seg gjennom hele livet, sier Zani.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.