• VINNEREN: Anna Martha van Grieken er best i Hedmark.
    FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN

– Hun er smart og kan alt. Det er bare å spørre Anna Martha, sier Jønsberg-eleven Ingvild De Flon. Klassekameraten Kristian Strømsrud følger opp: – Anna Martha legger til rette så vi skal klare faget.

Det var med stor respekt for Jønsberg-lærerens resultater, fylkesråd Aasa Gjestvang torsdag formiddag delte ut Hedmark fylkeskommune pedagogpris 2016/2017 til teamleder for språk og samfunnsfag på Jønsberg, Anna Martha van Grieken.

Møtt med applaus

Den beskjedne læreren, som er kjent for å være «autoritær» og er klar på hva hun forventer, gir kreativ undervisning, motiverer elevene og har blikk for absolutt alle, fikk applaus av norskelevene sine etter prisutdelingen.Under prisutdelingen fikk elevene en liten pause fra undervisningen i nynorsk grammatikk.

En samlet fylkesjury sier at Anna Martha, som underviser i språk på påbygg, hvert år er blitt lagt merke til på grunn av eksepsjonelle, gode eksamensresultater. Prisvinneren leder et team med dyktige medarbeidere som sammen gjør hva de kan for at elevene skal gjennomføre. Hun sier at det ikke ville vært mulig å gjøre den gode jobben uten de gode kollegene som inspirerer henne.

Ifølge fylkesråd Gjestvang kan det kanskje virke naturstridig at så mange ungdommer søker seg til et jorde midt i Romedal til påbygg på Jønsberg videregående. Språk og i særdeleshet norsk er krevende og omfattende for elever som tar påbygg.

– Her snakker vi om studiespesialisering i de største og tyngste fagene, resultatene er eksepsjonelle, sier Gjestvang.

Prisvinneren sier hun har tenkt mye på hva som er nøkkelen til suksessen og nevner to faktorer som spiller inn.

– Jeg prøver å se den enkelte eleven og tilpasse læringa individuelt. Hvordan kan jeg hente ut det beste i eleven? Jeg er litt streng og ingen slipper unna. Elevene skal lese ei bok og skal levere oppgavene. Jeg har alltid positive forventninger til elever, fordi jeg mener at alle kan uansett. Du får ikke lov til å si at du kan ikke. Tett oppfølging og ikke gi seg før elevene har levert oppgavene sine. Hvis jeg finner ut en god metode på en elevgruppe, er det ikke sikkert den fungerer på andre elever.

Pedagogisk pris til avgangselev studieforberedende ble tildelt Erlend Kvittum Nytrøen fra Nord-Østerdal videregående skole. Pedagogisk pris til elev på vg2 yrkesfag, gikk til Kristin Kjølvang, Trysil videregående.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.