16. oktober inviterer Hamar kommune alle aktører i jernbanesaken til et møte for å «restarte» planprosessen rundt nytt dobbeltspor gjennom Hamar.

Møtet er tenkt som startpunktet for å lage et nytt planprogram (plan for planen).

Møtet skal holdes på administrativt nivå. HA har tidigere forespurt om møtet blir holdt for åpne dører, og fått til svar at det er til vurdering.

– Opp til kommunen

Bane Nor er en av de inviterte, og de har ikke noe imot at møtet går for åpne dører.

– For oss kan møtet gjerne være åpent. Dette er Hamar kommune sitt møte, så dette spørsmålet må de avklare. Vi retter oss etter det kommunen kommer fram til, heter det fra Bane Nors kommunikasjonsavdeling.

Også Riksantikvaren ved Leidulf Mydland viser til kommunen.

–Det er Hamar kommune som avgjør hvorvidt et møte skal gå for åpne dører eller ikke. Vi vil være komfortable med begge løsninger, sier Mydland.

Hjemmel for å lukke

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud sier at møtet ikke er et møte i et folkevalgt organ, og at det utvilsomt er hjemmel for å lukke møtet etter kommuneloven.

– Jeg kommer likevel til å gå inn for at den delen av møtet der partene er bedt om å komme med sine innspill avholdes som et åpent møte, sier Gudbjørgsrud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.