– Det ble konkurs fordi det ikke var nok salg i forhold til det vi hadde forventet.

Det sier Per Erik Hagen (43) fra Romedal i Stange til HA.

Han var daglig leder for Stange Dekkstasjon AS som startet i fjor sommer.

Like etter årsskiftet begjærte eierne oppbud.

Ikke noe å Utbrodere

– Dette er ikke noe vi ønsker at skal utbroderes, sier Hagen når HA spør om hva som gikk galt.

Hagen, som er tilbake i jobb på Sanderud sykehus, sier at de fem eierne av selskapet satset skikkelig. Derfor ble da også aksjekapitalen på 240.000 kroner – nesten ti ganger over minstekravet.

Selskapet leide lokaler der Grevskapet Auto holder til på Ljøstad industriområde ikke så langt fra Uthuskrysset ved E6 i Stange.

Medeier fortsetter

Hagen understreker at Håvard Stubsjøen (51), en av de fem eierne i Stange Dekkstasjon, fortsatt driver med blant annet dekk slik han gjorde før satsingen på det nye firmaet. Stubsjøen eier og driver Grevskapet Auto der driftsinntektene i 2015 rundet tre millioner kroner og marginene kom opp i 14 prosent. Det var tre ganger bedre enn normen i bransjen.

Hagen sier Stubsjøen la sin aktivitet innen dekk inn i det nye selskapet.

– Det var ikke kundegrunnlag slik vi hadde forventet, sier Hagen og legger til:

– Dekk er generelt sett en tøff bransje med hard konkurranse.

Ros fra BOBESTYRER

Her er eierne bak selskapet som begjærte oppbud:

Jan Terje Finnseter (40), Håvard Stubsjøen, Carther Holding AS på Espa og Hagens Invest AS i Romedal hadde 23,08 prosent hver.

Bak Carther Holding AS står Trond Skjellet (51). Per Erik Hagen eier Hagens Invest AS.

Tor Erik Nybruket (42) står med 7,69 prosent av aksjene.

Bobestyreren, Stange-advokat Ann Karin Reitan Bogen (52) sier til HA at det dreier seg om et ryddig konkursbo:

– Det er noen lønnskrav, men så vidt jeg husker ikke stort mer enn det. Grevskapet Auto overtok forpliktelsene på dekkhotellet, sier Bogen til HA.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.