For da Faldbakken i et innlegg i HA 17. august uttrykte at han var skremt av tanken på Trygve Slagsvold Vedum som kommunalminister, sammenlignet han også jernbaneutbygging i Hamar sentrum med ruinhaugene i krigsherjede Aleppo. Sp-lederen reagerte dagen etter på metaforbruken, men da de møttes i pausen under debatten onsdag, trykket Faldbakken og Vedum hjertelig hender.

– Jeg er alltid glad i å møte folk. Så da jeg så Knut, måtte jeg stikke bort og gi et ordentlig håndtrykk, sier Vedum.

HA mener den erfarne Sp-lederen var den beste debattanten blant fylkestoppene, og gir ham en sekser for innsatsen. Vedum utdyper hvorfor han reagarte på Faldbakkens innlegg.

– Jeg var litt uenig i noen ord han brukte i artikkelen sin. Jeg tror ikke det var det han egentlig mente. Selv om jeg synes det var sterke ord, så vet jeg at Knut bare har engasjement. Det er sterke følelser i denne saken, sier Sp-lederen.

redd for dobbeltsporET

Vedum opplevde både applaus og tilløp til buing under debatten om jernbane, da han måtte argumentere for hvorfor han går inn for den vestlige traseen.

Stangesokningen uttrykte at han er bekymret for at dobbeltsporet ikke blir bygget helt fram til Hamar, og mener tidsperspektivet, jordvern og hensyn til Hamar sentrum taler for vest.

– Jeg er redd for at prosjektet stopper opp, sier han, og legger til at han mener mulighetene for å utvikle Hamar er minst like gode med en vestlig trase.

– Uansett hvilken trasé det til slutt blir, så skal vi få Hamar til å bli en bedre by enn det er i dag, sier Vedum.

Faldbakken satte også pris på møtet med debattmotstanderen fra Senterpartiet.

– Jeg har virkelig ikke noe imot Vedum som person. Jeg synes tvert imot det er veldig morsomt og stimulerende at vi har fått en slagkraftig politiker her fra distriktet. Men jeg synes han tar fundamentalt og tragisk feil i sin vurdering av jernbanesaken på Hamar, sier forfatteren til HA.

VET IKKE HVA HAN SKAL STEMME

Faldbakken synes ikke det kom fram noe nytt da fylkestoppene fikk diskutere jernbane gjennom Hamar.

– Dette var déjà vu. De sier det samme om igjen og om igjen. Den eneste forskjellen var at Trettebergstuen var klar på at Ap sentralt vil være lojale mot folkemeningen, sier han.

– Ble du klokere av debatten?

– Jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal stemme, svarer Faldbakken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.