Fellingene fant sted mellom klokken 14 og 14.30 mandag, skriver Østlendingen (Åpen for abonnenter). De to ulvene, begge tisper, ble felt ved hjelp av helikopter i henholdsvis Flendalen og på Sjølisand i Rendalen.

Fellingen betyr at det nå ikke skal befinne seg ulver i Osdalsreviret etter det Statens naturoppsyn (SNO) kjenner til.

Regjeringen besluttet i begynnelsen av måneden at de tre gjenlevende ulvene i Julussareviret og Osdalsreviret skulle felles som et ekstraordinært uttak. De tre befant seg stort sett utenfor ulvesonen.

Fredag 9. februar ble en årsgammel ulvetispe i Julussareviret felt, og mandag ble altså de to gjenværende ulvene i Osdalsreviret tatt ut.

SNO utelukker ikke at flere ulver må felles ettersom observasjoner tyder på at det nå befinner seg to ulver innenfor området til Julussaflokken. Miljødirektoratet og Miljøverndepartementet har nå dette til vurdering.

Hittil i år er det felt totalt 19 dyr i Osdals- og Julussa-revirene. I tillegg kan tolv ulver felles utenfor ulvesonen i Oslo, Akershus, Hedmark og Østfold.

(©NTB)


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.