Datatilsynet står fast ved at politiet bryter loven, og pålegger på nytt lensmann Terje Krogstad om snarest å avslutte kameraovervåkingen i Brumunddal sentrum.

Det skriver Aktuell Sikkerhet i dag. 

– Jeg er innstilt på å kjempe videre ved å løfte saken opp til Personvernnemnda, sier han.

Lensmann Terje Krogstad ved Ringsaker lensmannskontor har nettopp fått vedtaket fra Datatilsynet, og har så vidt fått diskutert det med visepolitimester Johan Martin Welhaven i Innlandet politidistrikt.

– Jeg er innstilt på at vi skal klage saken inn for Personvernnemnda innen treukers-fristen. I vedtaket fra Datatilsynet ligger det enkelte innrømmelser sett opp mot hva vi har argumentert for. Jeg synes å lese mellom linjene at dette er blitt en prinsippsak for dem. Welhaven vil drøfte en eventuell klage med politimesteren før endelig beslutning tas, sier Krogstad til magasinet Aktuell Sikkerhet.

Hvis saken ender i Personvernnemnda som følge av en eventuell klage, vil Krogstad kunne fortsette filmingen i Brumunddal sentrum frem til endelig vedtak blir fattet.

Liten kriminalitet

Datatilsynet slår fast, i det som fra deres side er et endelig pålegg, om å avslutte kameraovervåkingen i Brumunddal sentrum. I korte trekk er beslutningen tatt i overbevisning om at kriminaliteten i Brumunddal er så beskjeden at politiets berettigede interesse i å overvåke sentrum ikke overstiger den enkeltes rett til personvern.

Overvåkingen, som skjer ved hjelp av fem videokameraer, ble satt inn i kampen for et tryggere Brumunddal sentrum tidlig på høsten for to år siden. Formålet med kameraovervåkingen, som er et spleiselag mellom Ringsaker lensmannskontor og Ringsaker kommune, har hele tiden vært å forebygge og oppklare.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.