- Dette er en svært alvorlig situasjon, og det er satt i gang tiltak for å begrense skadene i forbindelse med innbruddet.

Det sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Cathrine M. Lofthus (47).

Helse Sør-Øst er landets største helseforetak og har hovedkontor i Statens Hus i Hamar.

PROFESJONELL AKTØR

Det var sist mandag at datainnbruddet ble oppdaget og varslet av HelseCert (Norsk Helsenett SF).

HelseCert varslet om at det pågikk unormal aktivitet mot datasystemer i regionen.

Det er avdekket innbrudd i datasystemer og trusselaktøren er en avansert og profesjonell aktør.

Sykehuspartner HF og Helse Sør-Øst RHF ser svært alvorlig på situasjonen, og innbruddet er meldt til politiet. Både Helse Sør-Øst RHF og Sykehuspartner HF er i beredskap.

HENSYNET TIL PASIENTENE

Ledelsen i helseforetakene i regionen har vært løpende orientert, og det er ikke noe som så langt tilsier at innbruddet har fått konsekvenser for pasientbehandlingen eller pasientsikkerheten.

- De beste ressursene i Sykehuspartner arbeider nå sammen med den fremste ekspertisen i landet for å skaffe oversikt over, og løse situasjonen, sier Lofthus, og legge til:

- Det har vært gjennomført en rekke tiltak for å fjerne trusselen og ytterligere tiltak vil gjennomføres i tiden fremover.

MILLIONER AV PASIENTER

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 2,9 millioner mennesker i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder.

Det arbeider tilsammen 78.000 medarbeidere i helseforetakene/sykehuseneForetaksgruppens årsomsetning er 79 milliarder kroner .

Helse Sør-Øst RHF ble etablert i 2007 etter en sammenslåing mellom Helse Sør RHF og og Helse Øst RHF.

Det arbeider omlag 160 medarbeidere i RHF-et som har hovedkontor på Hamar.

IT-tjenestene til Helse Sør-Øst driftes av Sykehuspartner HF.

SYKEHUSPARTNER

Sykehuspartner HF eies av Helse Sør-Øst. Sykehuspartner ble etablert i 2003 som felles tjenesteleverandør for hele det regionale helseforetaket innen områdene IKT, HR og innkjøp/logistikk. Avdelingen ble etablert som en egen virksomhet i tidligere Helse Sør.

Sykehuspartner leverer idag tjenester til hele Helse Sør-Øst. Sykehuspartner har som mål å redusere kostnadene til administrasjon, og frigjøre mest mulig ressurser til pasientbehandling.

Sykehuspartner har hovedkontor i Drammen, og avdelinger i Gjøvik (IKT), Lillehammer (IKT), Grimstad (HR, IKT og kundesenter), Porsgrunn (HR/IKT), Hamar (HR/IKT), Fredrikstad (HR/IKT) og Oslo (HR/IKT). Sykehuspartner hadde per april 2015 1362 medarbeidere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.