De siste dagene har det blitt rapport inn flere tilfeller av hærverk på parkerte biler i Hamar.

Bare i løpet av dagen er det meldt om fem innbrudd i biler. Fellesnevneren er at det er tatt lite eller ingenting fra bilene og at de har fått knust ruten. Alle disse hendelsene har trolig skjedd i løpet av natt til mandag.

En av dem var bilen til Daniel Kristiansen.

Han forteller at bilen hans sto parkert i Østregate og at han fant bilen med knust sidevindu mandag morgen.

- Låsen på døren er i tillegg forsøkt dirket opp, sier Kristiansen.

Det som "skiller" hendelsen på Kristiansens bil sammenlignet med de andre hærverkene, er at noe er stjålet.

- Hanskerommet var åpnet og det som er tatt er vognkortet samt en instruksjonsbok.

Vi har samlet en del av bilene som har fått knust vinduet i bildegalleriet øverst.

Tok bare daniels bil

Det som også er litt merkelig er at det var flere andre biler som sto parkert sammen med Kristiansens Audi A4.

Bilen sto blant annet "inneklemt" mellom to biler, hvorav den ene var en nyere Tesla, men både denne og de andre bilene var urørt.

- Det er jo fortvilende når slike ting skjer, sier Kristiansen.

Politiet tar alle hendelsene på alvor. 

- Vi har satt dette på dagsorden og ønsker å stoppe ruteknusingen så fort som mulig, sier han til HA. Vi ber om tips i saken, alle som kan ha sett noe eller har informasjon vi kan ha nytte av må kontakte politiet, sier Audun Fremstad, som er leder for ordensseksjonen ved Hamar politistasjon.

- Hva gjør politiet ellers i saken?

- Vi er ute og kikker på disse bilene og sikrer det som måtte være av spor der. Ellers er det naturlig å sjekke det som måtte finnes av overvåkingskameraer om de kan ha fanget opp noe.

Det er også naturlig for politiet å sjekke ut såkalte moduskandidater, altså personer som de har i sine systemer som kan være aktuelle opp mot denne typen skadeverk.

Hendelser sist uke

Det har også skjedd et titalls andre lignende hendelser de siste dagene.

I helga fortalte blant annet kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, Einar Søberg, at flere av de ansatte er rammet av hærverk:

- På parkeringsplassen vi leier av Utstillingsplassen, har vinduer på sju til ti biler blitt knust i løpet av de siste par dagene. Det er snakk om parkering mot Hamar park. Flere har meldt dette til politiet, fortalte Søberg til HA.

Driftsleder ved Utstillingsplassen Eiendom Jan Johnsrud sier til Hamar Arbeiderblad at han fikk beskjed om at rutene på en bil var knust onsdag, og han har senere hørt om ytterligere to tilfeller. 

Tre ansatte ved en bedrift på gamle CC har møtt knuste ruter på sine biler, og ytterligere en bil, denne parkert på Fuglsettomta, er utsatt for hærverket

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.