Høstsesongen er viktig for brumunddølen Gaute Granmo. På banen banker han inn mål for Dalas fotballgutter, og i Veldres allmenningsskoger jakter han skuddmuligheter på skogens konge.

Lørdag sikret Dala fortsatt spill på nivå tre i Norge. «Opprykket» feiret Gaute med elgjakt på Danseråsen søndag sammen med jämthunden Kark.

velrettet skudd

500 kilo veide storoksen med 13 tagger i geviret.

– Kark presterte en strålende los. Jeg fikk elgoksen rett mot meg og skjøt den med et velrettet skudd, sier Granmo, som også på fotballbanen er kjent for velplasserte skudd.

Gaute jakter elg på Danseråsen sammen med far Geir Granmo og onkel Werner Granmo. Og mens Gaute har sin styrke med velrettede skudd framstår ofte pappa Geir med noen velformulerte innertiere.

Her er et knippe av dem som ble avlevert HAs reporter da vi besøkte Ringsrudkoia sist høst:

Humor i skogen

– Bikkja til Eivind hadde los på en svær okse. Men den glapp. Bikkja går dermed glipp av premien; kebab på Bakkehaugen, forteller Geir Granmo – muntrasjonsråd og sjefskokk i jaktlaget.

Her er historien om da Geir Granmo skulle bade i Ringsrudbekken etter endt jaktdag:

– Svett og usæl etter timer i terrenget senket jeg meg naken ned i Ringsrudbekken. Itte nok med at jeg demte opp bekken der jeg lå til blaut, men jaggu kom det to damer ruslende med tursekk forbi. Skal si mitt blottede legeme fikk fart på damene, forteller Granmo’n.

Dame med gul jakke

Denne er helt sann: En tretoppturist fra Romerike stanset ved Ringsrudkoia. Hun var kledd gul jakke, og henvendte seg til Geir med håp om en trygg tur gjennom skogen:

– Hvis du trur du flyg trygt med gul jakke gjennom skogen her, skulle du visst hvor mange gule elger vi har skutt, sier Geir, som siden lovet å kjøre innom med et elgbein til joggerens hund.

Historiene fra koielivet er heller ikke dårlige. Her beskriver Geir Granmo jaktlaget:

– Artig med gutta, en fengselsbetjent og en politibetjent, men etter at Gjermund (politibetjent) ble med på laget er det helt slutt på både hjemmebrent og smuglersprit i koia, sukker Geir.

Eller hva med den gangen Gaute og Geir dro til Trysil «bare for å se på en hundevalp». Valpen heter Brått og her er historien:

– Ja, Gaute og jeg lovet mor (kona til Geir) at vi bare skulle reise til Trysil og se på den flotte valpen. Brått kom vi hemmatt med ei bikkje til, gliser Granmo’n.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.