- Dette er veldig trist, først og fremst for de ansatte og driverne. Men dette er også trist for Brumunddal og de mange gjestene.

Det sier Rolf Arne Høyen (52) .

Gjennom Eiendom AS eier han og familien lokalene der Dala’s Restauranthus har holdt til.

Midlertidig stengt

HA fikk tips om at utestedet med uteplasser mot det nye torget var konkurs søndag formiddag.

Da HA oppsøkte utestedet hang det lapp med følgende tekst på inngangsdørene:

«Stengt inntil videre».

Flere ansatte var i jobb på restauranten som etter planen skulle ha åpnet dørene klokken 13.00.

En ansatt HA snakket med gjennom lukket dør sa det slik:

«Det er eierne som må snakke med avisen. Jeg vet heller ikke noe om hva som skjer», sa vedkommende.

Ingen svar å få

Vedkommende ga HA telefonnumemret til en av de to eierne.

Vi fikk ingen svar. Telefonoppringninger og tekstmeldinger til den andre eieren var like resultatløst.

Dalas Restauranthus AS har 800.000 kroner i aksjekapital og eies i følge Brønnøysundregistrene av Bayram Baran (50) og Aydin Celik (39) med en halvpart hver.

Underskudd i tre år

Regnskapet for fjoråret viser driftsinntekter på 6,7 millioner.

Driftsresultatet var på minus 120.000 kroner. Resultat før skatt var på minus 122.000 kroner. Året før var det driftsinntekter på 5,9 millioner kroner og driftsresultat på minus 954.000 kroner. Resultat før skatt var på minus 957.000 kroner.

I 2014 var det driftsinntekter på 7,5 millioner kroner. Da var underskuddene på om lag en kvart million kroner. Ved utgangen av 2016 var egenkapitalen på minus 629.000 kroner.

Har alltid gjort opp

- Bayram Baran har leid hos oss i 21 år og han har alltid gjort opp for seg. Hvis de skylder noe husleie nå så er det marginalt, sier Høyen.

- Hva gikk galt?

- Det må spørre du han om. Han ringte meg lørdag kveld og søndag morgen for å si at det ikke går lenger. Han fortalte at han går til skifteretten på mandag.

- Er det riktig å si at du har blitt en konkurrent til deg selv ved å leie ut til restaurant Meet & Eat på City?

- Nei. Jo flere alterernative spisesteder det er, og jo mer mangfold har vi å tilby kundene, jo bedre er det sier Høyen og understreker følgende:

- Brumunddal blir litt fattigere nå.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.