De aktuelle dadlene er solgt i pakker på 400 gram og har best før-dato 10.06.2018. De er levert til Rema 1000-butikker i Nordland og Troms i midten av november 2017. Batch-/lotnummer er L3130429 og L3130425. Til sammen er det snakk om 13.824 pakninger, ifølge [URL]Matportalen;https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/merking_av_mat/generelle_krav_til_merking_av_mat/lotmerking_paa_matvarer.2380[\URL].

Bama ber kundene om å kaste dadlene eller å levere dem tilbake til butikken.

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau var det tirsdag registrert 13 smittetilfeller av hepatitt A i Danmark i løpet av kort tid. Dadlene er den mistenkte smittekilden, uten at dette er slått fast med sikkerhet. Samtidig frykter Statens Serum Institut (SSI) at det kommer til å dukke opp flere tilfeller. Grunnen er det går omtrent fire uker fra man har spist infisert mat til man eventuelt blir syk med hepatitt A.

– Og vi tror at en del dansker kan ha spist dadler i jula og muligens i januar måned, uttalte epidemiolog Luise Müller.

Rema 1000 opplyste tirsdag til NTB at norske butikker ikke var berørt, men torsdag kom kontrabeskjeden fra Matportalen og Bama Gruppen.

Symptomer på hepatitt A-infeksjon varierer fra milde til mer alvorlige og omfatter feber, kvalme, oppkast, mørk urin, lys avføring, magesmerter og ikterus (gulfarget hud og gult på det hvite i øynene). Diaré forekommer sjeldent. Hepatitt A gir vanligvis full restitusjon uten leverskade.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.