– Vi var her for noen år siden. Da var ikke torget ferdig. Det er blitt veldig fint.

Ekteparet Hans– og Else Stordal fra Tønsberg sitter i hver sin klappstol og skifter og knyter sko i veggen utenfor kulturhuset. Hele torget er gjort om til orienteringsarena, og o-løperne fyller kulturhusveggen i hele dens lengde.

Det ble på forhånd anslått at rundt 25.000 mennesker skulle fylle byen i helga. Stortorget var helt og holdent o-løpernes. Stoppested verden, Briskebyturneringen og NM i sprint for o-løperne satte preg på byen.

URBAN SPEIDING

Olaf Sindre Skjærbakken (8) fra Løten løfter øksa og kløyver vedkubben så flisene spruter.

Mens orienteringsløperne løp i skytteltrafikk rundt dem, hadde småspeiderne i Hedmark krets urban speiderleir midt i Hamar sentrum lørdag. De hadde base på speiderhuset på Stavsberg, og brukte blant annet grøntarealene i Strandgateparken og Hamar teater til klassiske speideraktiviteter.

– Det er så gøy! Vi kan gjøre morsomme ting midt i byen, sa Olaf Sindre til HA og var fornøyd med vedkløyvingen.

Over bålpanna freste røre som skulle bli til sveler som igjen skulle bli til penger for Kreftforeningen.

SJU HOTELLROM

Et kjapt søk på booking.com klokka 12 lørdag viste at det akkurat da bare var sju hotellrom ledige for bestilling i Hamar og omegn. First Hotel Victoria var helt fullbooket, Scandic Hamar hadde igjen tre rom og Scandic Ringsaker på Olrud hadde igjen fire.

– HELT GULL

Alt dette gleder selvsagt sentrumskoordinatoren i Hamar sentrumsforening Anne Dobloug:

– Ja dette er helt gull for Hamar. At det snakkes og vises fram så mye positivt i byen, at det skjer så mye. Jeg kunne sitte på Helgøya lørdag og høre det summet fra Hamar, sier hun entusiastisk.

Tror du det drypper noen kroner på næringslivet i byen under en slik helg?

– Det må vi håpe at det gjør, selv om varehandel kanskje ikke er det som står i fokus på dem som er her for å delta på o-løp og turnering. Men like viktig er det at de opplever Hamar by som noe bra, som et sted de kan framsnakke etterpå. Og kanskje også komme tilbake til, sier Anne Dobloug.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.