De hadde møtt opp mannsterke, og de hadde med alkoholfri champagne i tilfelle det skulle komme gode nyheter. Og da statsminister Erna Solberg erklærte at regjeringen foretrekker øst-alternativet, brøt jubelen løs.

- Nå er det håp i hengende snøre, mener Reidar Hult. Han har vært positiv til østalternativet helt siden debatten startet.

- Kom dette brått på?

- Ja, veldig. Jeg fikk beskjed på kort varsel om å møte opp her. Dette er godt nytt, og det er et langt steg i riktig retning. Vestalternativet er visjonsløst med tanke på framtida, og det er så viktig å bevare det vi har her ute, sier Hult, mens han peker utover Skibladnerbrygga, Koigen og Mjøsa som glitrer i solskinnet.

Øst-tilhengerne satte deretter kursen mot Gregers, hvor de planlegger å feire videre utover dagen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.