– Tenk deg den utsikten til Mjøsa!

Harald Rune Øyhovden smiler ved tanken på leiligheter ut mot Mjøsa. Han møter HA til intervju på en av benkene utenfor inngangen til Nordea bank. Mens vi prater rusler det bra med folk forbi.

Øyhovden tar det som et bevis for at det står langt bedre til i sentrum enn antall tomme butikklokaler kan tyde på.

– Flere lokaler vil bli gjort om til boliger. Vi skal heller ikke langt fra gågata før man kan se for seg boliger også i første etasje. Vi vet ikke antallet ennå, men kan se for oss 10 til 20 leiligheter mot Mjøsa i Finanshuset, sier Øyhovden.

– Hvordan skal man få til flee boliger i sentrum?

– Kommunen må åpne mer for riving av noen gamle bygg. Det er ofte ikke lønnsomt å bygge om til bolig etter dagens regler. Flere boliger gir mer liv i byen, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.