Arrangementet har vært en stor suksess tidligere år, ifølge Renate Løvli, som er programrådgiver i flyktningtjenesten i Løten, og medarrangør.

– Det er tredje gang vi arrangerer Internasjonal kveld. I fjor mener vi at vi var oppe i 200 deltakere. Maten er veldig populær, sier Løvli.

HER kan du lese mer om integrering i Løten.

I år er det første året arrangementet holdes på Ungdommens hus, som ligger i gamle Idrettens hus.

– Det høres utrolig moro ut med så mange deltakere, vi får håpe vi har plass til alle sammen, sier Ann Kristin Palerud, som er fungerende leder for ungdomsklubben.

flinke amatørkokker

Ifølge Bente Hagen, virksomhetsleder for kultur i Løten kommune, er maten på disse arrangementene alltid populær.

– Det første året gikk vi helt tom for mat. Det er tydelig at mange synes det er spennende med nye smaksopplevelser.

I år som i fjor stiller flyktningtjenesten med et kompetent knippe kokker. Alt i alt ti stykker fra blant annet Eritrea, Kongo, Thailand, Somalia og Syria vil stille med tradisjonsretter fra sine hjemland. En av disse er Fatima Wahab.

– Det er veldig fint å få muligheten til å bli kjent med nordmenn, og de fra andre land. Jeg tror det blir spennende for mange å få smake på ny mat, forteller hun.

En som er med som kokk for første gang i år, er Mihret Biemnet. Hun hadde heller ikke hørt om arrangementet.

– Jeg tenkte at det kunne være greit å fortelle de som bor i området om Internasjonal kveld, derfor gikk jeg en runde i nabolaget og inviterte naboene, forteller Mihret, som bor i Brenneriroa.

Går begge veier

Når et slikt arrangement går av stabelen, tenker kanskje mange at fokuset er på mat som ikke er norsk. Men flere av kokkene mener de har funnet nye favoritter blant den norske tradisjonsmaten.

– Jeg er veldig glad i å spise fårikål, forteller Alice Marhegane.

Bente Hagen spør om noen av damen har smakt på pultost. Flere rynker litt på nesen.

– En norsk ting jeg har falt veldig for, er vafler. Hver søndag pleier vi å steke vafler hjemme hos oss, forteller Fatima.

Både kokker og arrangører håper mange vil møte opp på kvelden den 24. oktober, FN-dagen.

– I land som Syria og Kongo er de mye flinkere til å arrangere fester enn vi nordmenn er, forteller Renate Løvli, og oppfordrer alle som vil til å ta turen innom.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.