Stortingsrepresentant Ketil Kjenseth fra Oppland sørget lørdag ettermiddag for at regjeringen setter av ti millioner kroner til en luftambulanse-base som skal lokaliseres til området ved Mjøsbrua.

Dette kom inn som en del av budsjettforhandlingene lørdag ettermiddag.

- Jeg er mye mer fornøyd med Venstre lokalt enn sentralt. Denne saken skal faktisk Venstre i Innlandet ha æren for å ha pushet fram.

Det sier stortingsrepresentant Tor André Johnsen (48) fra Ringsaker og Frp til HA.

TOTALPRIS: 40 millioner

De ti millioner kronene bevilges på statsbudsjettet for 2017.

Samlet pris for en slik base er 40 millioner kroner.

En rekke miljøer - ikke minst sykehusene i regionen - har lenge etterlyst bedre tilbud innen helikopter-transport av pasienter.

Når basen står ferdig skal den betjene om lag 300.000 innbyggere.

FORNØYD VENSTRE-POLITIKER

Mirjam Engelsjord (49) fra Stange, nestleder i Hedmark Venstre og andrekandidat på neste års stortingsliste, er strålende fornøyd med de ti millionene til luftambulanse-base ved Mjøsbrua:

- Dette har vi i Venstre kjempe for i flere år. Jeg har aldri slått meg til ro med at folk i Innlandet skulle ha dårligere trygghet, i form av lang responstid på luftambulanse, enn folk ellers i landet. Hittil har Mjøs-regionen og Telemark vært dårligst dekket av luftambulanse, sier hun og legger til:

- Dette er penger til et tiltak som vil redde liv blant innbyggerne i denne regionen. Også for folk i de store hyttefeltene i området vil dette være viktig, sier Stange-politikeren.

Fornøyd FRP-topp

Tor André Johnsen viser til at ønsket om en slik luftambulanse-base ble tatt opp senest da stortingspolitikerne nylig hadde møte med ledelsen for Sykehuset Innlandet.

Johnsen er i det hele tatt fornøyd med at det endelig ble enighet om nytt budsjett:

- For Innlandet er det også viktig at bevilgningen til planlegging av nytt dobbeltspor økes, samt at vi har fått gjennomslag for ytterligere rabatter og reduserte priser for å passere bommene på E6, sier Johnsen og legger til:

- Bilpakka ligger fast. Det er viktig for folk flest.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.