Budorvegen, Klevbakken, Åsbygdvegen, Savalsetervegen, Trømnesvegen og vegen fra Østvang til Bjørnstadkrysset. De har alle store hull, telehiv og andre humper og dumper. Bygdeungdommen mener at dårlige veger fører til dårligere trafikksikkerhet. For å skape oppmerksomhet om dårlige veger dro de mandag kveld ut for å spraye de verste stedene med fargespray.

– Vi vil sette fokus på at vegstandard har mye å si for trafikksikkerheten, sier Hans Petter Odden i Løten Bygdeungdomslag (BU).

– Dårlige veger er kjedelig for fotgjengere også, fortsetter Ingeborg Holen. Ungdommene er tydelig opptatt av trafikksikkerhet og brukte selvfølgelig refleksvest under sitt lille stunt.

Bedre tilsyn

De engasjerte ungdommene mener at tilsynet med vegene burde vært bedre. De skulle gjerne sett at det ble satt av mer penger til å utbedre de små vegene der folk bor.

– Det er sidevegene som er problemet. Det bor folk på bygda og, sier Ingeborg Holen.

De innrømmer at vegene i Løten har blitt mye bedre de fem siste åra, men som de sier: «Det er fortsatt en veg å gå».

aksjonsuke

Norges Bygdeungdomslag har hvert år ei aksjonsuke. Her er målet å bli synlig og verve flere medlemmer. Hvert år har sitt tema og i år er temaet "Null hull i trafikken". Her settes søkelyset på trafikk og sikkerhet. Det blir arrangert ulike aktiviteter knyttet til trafikk og i Hedmark var det blant annet glattkjøringskveld på NAF-bana i Ringsaker.

Norges bygdeungdomslag

Norges Bygdeungdomslag er en landsdekkende organisasjon av og for ungdom som jobber for å skape liv på bygda. De arrangerer ulike tevlinger og mange får her sine første erfaringer med organisasjonsarbeid. De omtaler seg selv som en bygdepolitisk organisasjon som er partipolitisk uavhengig. Løten BU samarbeider med de andre lokallagene i Hedmark og har felles aktiviteter gjennom året. Til sommeren skal Løten BU arrangere fylkesstevne for Hedmark. Her blir det alle slags tevlinger, i alt fra matlaging og swingdansing til motorsag og eksteriørbedømming av sau, konserter og ordentlig fin bankett. Vinnerne av tevlingene i fylkesstevner kvalifiserer seg til Landsstevnet som arrangeres senere på sommeren.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.