– Jeg synes det er kjempebra initiativ fra Stårvik. For Bygdelista er allianser i stangepolitikken viktig, sier Olsen.

– Beklager du at svaret er nei, Olsen?

– Hvis det endelige svaret er nei og døra er låst, er jo det litt synd. Vi har invitert til samarbeid og mener to slike bygdelister kan utfylle hverandre. Jeg tror det blir en utfordring bare å ha et program for Ottestad og ikke resten av kommunen som Bygdelista har. Vi har politikk for hele kommunen. Starten for Bygdelista i Stange for 20 år siden, var nettopp i Ottestad på grunn av vårt krav om jordvern i en periode da det var en utviklingsboom. Egentlig har vi det for godt i Stange til å være engasjert, sier Olsen.

mulige ordførerkandidater

Tore Ketil Stårvik påpeker at ideen med Ottestadlista er å styrke den politiske representasjonen fra Ottestad i kommunestyret.

– Vi må kunne være for Ottestad, uten å bli beskyldt for å være mot resten av Stange. Vårt initiativ har basis i å ønske nærmiljøet ditt vel, uten at det skal gå på bekostning av andre. En Ottestadliste vil selvfølgelig ha en politikk for hele kommunen, sier Stårvik.

– Ordførerspørsmålet er allerede diskutert, hvilken ordførerkandidat kan Ottestadlista tenke seg å støtte, Stårvik?

– Vår støtte går til den politiske konstellasjonen der vi kan ha mest påvirkning i stangepolitikken. Eksempelvis er det to ordførerkandidater, som har utmerket seg som som personligheter. Den ene er Aps Helmik Kristiansen fra Ottestad og Venstres Erik Ringnes. Jeg mener at begge har opptrådt svært ryddig i kommune- og skolestrukturdebatten, sier Stårvik.

HER kan du lese en tidligere HA-sak om Ottestadlista.

Representasjon

– Du sier nei takk til Bygdelista i dag, Stårvik?

– Ja, jeg kan ikke helt si hvordan dette alternativet vil styrke representasjonen til Ottestad.

Tore Ketil Stårvik sier By- og bygdelista i Hamar har vært en inspirasjon. Ottestadlista skal ikke være en en sakliste, men ha et politisk grunnlag tuftet på skole, nærmiljø og eldreomsorg. At kommunen vil redusere antall aktivitører ved sykehjemmene, har Stårvik ikke sans for.

Kommunesammenslåing vil bli en ikke-sak for Ottestadlista. Denne diskusjonen er nå over for neste kommunestyreperiode 2019-2023, sier Stårvik.

Hovedambisjonen er å få med lag og foreninger og engasjerte personer i partiprosjektet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.