- Det gjør vondt på miste et kjært levebrød. Men det finnes en grense for alt. Jeg og flere til mister mye, men det finnes større sorger og kriser i folks liv enn dette.
Det sier Laila Kveen (56), trysling bosatt i Løten i mange år, til HA.

Tirsdag startet hun opphørssalg i klesbutikken Noa Noa på CC Hamar.

Så fort hun er ferdig med salget så vil Noa Noa-kjeden selv overtar lokalene og dermed videreføre butikken. 

IKKE NOEN KRITIKK

Laila Kveen startet som ansatt i Noa Noa-butikken på Torghjørnet i 2006. Fem år senere overtok hun som eier og leder.

Da CC åpnet senteret på Hamar stadion i november 2014 flyttet Kveen og Noa Noa inn i andre etasje.

Regnskapene for selskapet Laila Kveen AS viser at driftsinntektene i 2015 (første hele år på CC) falt fra 3,5 til 2,7 millioner kroner. I fjor falt driftsinntektene til 2,3 millioner kroner.

Driftsresultat og resultat før skatt gikk fra minus på drøyt 100.000 kroner i 2014 til minus på om lag 300.000 kroner i fjor. I 2015 gikk driften med et minus på 578.000 kroner. Resultat før skatt var på minus 626.000 kroner.

MARKED I ENDRING

Det jeg merker, etter mange år, er at markedet er i stor endring, sier Kveen og fortsetter:

- Selv om du har aldri så stor vilje, tro og engasjement så er det ikke alt du rår over selv. Kampen mot netthandelen vinner vi aldri. Å drive butikk i dag er som å gå på stram line – det er små marginer – og noen må falle fra. Det er mulig at vi burde ha avviklet før. Men vi har lett med lys og lykte siden i vår for å finne en løsning – også med et eventuelt salg av butikken. Men det gikk ikke slik.

JEG ER LEI MEG

- Jeg kjenner at jeg har gjort det jeg kan. Men det er jeg som sitter i førersetet og jeg måtte ta det vanskelige valget å begjære oppbud. Jeg er veldig glad i å jobbe og har kjempet for arbeidsplassen min. Da var det riktig å avslutte nå før det blir verre. Dette ble resultatet fordi vi ikke klarte de økonomiske kravene. Jeg startet med minus her og klarte aldri å ta igjen det tapte, sier Kveen.

TAKKER MANGE

Etter det HA erfarer er selskapets samlede gjeld på om lag 1,5 millioner kroner:

- Jeg er vant med alltid å gjøre opp for meg og synes det er trist ikke å klare det. Både banken og leverandøren har prøvd å hjelpe og jeg vil takke for mange gode år i Noa Noa-butikken. Butikken har gått til nå takket være velvilje, tålmodighet og forståelse fra CC og Noa Noa. Få også med at jeg har hatt mange uforglemmelige møter med kunder. Jeg vil si tusen takk til alle sammen, sier hun og understreker følgende:

- Jeg og flere til mister mye, men det finnes større sorger og kriser i folks liv enn dette. Nå får jeg bare håpe at jeg kan få meg en ny butikkjobb....

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00