Klokken 10.00 i dag la finansminister Siv Jensen frem forslaget til statsbudsjett for 2018, og blant annet foreslår regjeringen 255 millioner kroner til videre planlegging av InterCity-prosjekter på Dovrebanen.

I dagens HA sier Hamar-ordfører Einar Busterud at han forventer minimum 100 millioner i planleggingsmidler til strekningen mellom Sørli og Åkersvika.

– Hva synes du om 255 millioner?

– Det høres ut som en god begynnelse. Det er i alle fall mer enn en symbolsk sum, svarer Busterud til HA.

– I TRÅD MED PLANEN

For han mener man aldri kan være sikker på at penger til store samferdselsprosjekter kommer.

– Det er tradisjon i Norge for at det er forskjell i statsbudsjettet, og for planene med store samferdselsprosjekter, sier Busterud. 

De 255 millionene omfatter planlegging av prosjektene Kleverud-Sørli og Sørli-Åkersvika, samt nytt hensettingsanlegg for tog (parkeringsplasser for tog) på Hove nord for Lillehammer.

I henhold til planen tar man sikte på å fullføre detalj- og reguleringsarbeidet på strekningen Sørli-Åkersvika i løpet av 2018, slik at hele strekningen på 30 kilometer kan stå ferdig i 2024.

Busterud mener det er godt å se at det later til at InterCity-utbyggingen holder koken på Innlandet.

– Dette betyr at man styrer mot Åkersvika i 2024. Det er tråd i med planen, sier Busterud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.