I Strandgata triller bilene tett i tett gjennom Hamar fredag formiddag. Trioen HA møter ved julegrana på Stortorget, mener det finnes en bedre måte å stampe seg fram i juletrafikken. Metoden er også miljøvennlig.

– Det er hyggeligere å ta bussen. Det er varmt, gratis internett, og du kan skrive både ønskeliste og handleliste undervegs. Det er også mer komfortabelt å sitte i kø i en buss, sier markedssjef i Hedmark Trafikk, Cathrine Glomsvoll.

BYBUSSEN GÅR OFTERE

Så for å gjøre det lettere for hedmarkingen å velge buss framfor bil, blir det hyppigere bussavganger på utvalgte travle dager før jul.

Glomsvoll forteller at bybussene i Hamar, og rute 170 mellom Brumunddal og Løten, vil gå oftere enn vanlig 17., 21. og 22. desember. Det er tre dager hvor det antas å bli travelt i butikkene, og køer på vegene.

Bybussene vil for eksempel kjøre hvert 15. minutt store deler av dagen, både torsdag og fredag før julaften.

– Med alt vegarbeidet rundt Hamar for tiden, så er det ønskelig å få flere til å velge kollektivt, sier markedssjefen.

SLIPPER Å FINNE P-pLASs

Sentrumsleder Anne Dobloug mener flere bussavganger er «kjempepositivt», og peker på en annen fordel ved å bruke buss.

– Da slipper man å jage, og lete etter parkeringsplasser, sier Dobloug.

Hun rapporterer at sentrumshandelen har vært god hittil i jula, men at det er plass til enda flere i sentrumsgatene.

– Jeg gikk en runde torsdag, og det var mange butikker som var fornøyd så langt, sier sentrumslederen.

Senterleder Christopher Castberg på Maxi, forteller at de venter storinnrykk de siste dagene før julaften, og synes det er «helt supert» om flere kommer med buss.

– Det har vært en trend at det er stille både før og etter Black Friday, men så blir det trøkk igjen fra 10. desember, sier Castberg.

FLERE KJØRER MILJØVENNLIG

Og velger du å la bilen stå når du gjør de siste juleinnkjøpene, er du ikke alene. Markedssjef Glomsvoll forteller at stadig flere tar bussen. Så langt i år, har bybussene i Hamar kjørt om lag 860.000 passasjerer, noe som er en økning på 4,3 prosent fra i fjor.

På rutene rundt Mjøsa, er det en økning på 5,9 prosent, mens det i hele Hedmark er registrert 7,9 prosent flere reisende med buss. Det tilsvarer 164842 passasjerer.

– Hedmark trafikk er veldig fornøyd med disse resultatene, og vil fortsette og jobbe for å opprettholde gode reisetall, sier Glomsvoll.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.