HA har pratet med et vitne som står like ved der bussen sto fast.

Vitnet hevder at bussen har stått fast i den glatte bakken i 2,5 timer, og at passasjerene har sittet inni bussen hele denne tiden.

- Veien var så glatt at bussen måtte kjøre til siden. Den har stått slik i over to timer og det er passasjerer i den. Vegen er uframkommelig og ingen klarer å kjøre forbi, forteller Iwona Nieweglowska til HA.

Det er i skolebakken på Ingeberg det har skjedd.

Klokken 18.00 forteller vitnet at bergingsbiler fra Viking er på plass.

Masse glatte veger

Hos politiet er hendelsen i Ingeberg helt ukjent.

Cathrine Glomsvoll i Hedmark Trafikk sjekker nå saken og vil komme tilbake til HA med mer informasjon om hva som har skjedd.

HA har fått flere andre meldinger om glatte veger på Hedmarken. En av leserne våre i Vang skrev oss denne meldingen:

"Speilblanke veier, ingen strøbiler i sikte, buss i veigrøfta og flere nestenulykker er status på bygdeveiene i Hamar i ettermiddag. Skulle tro at de som har med vedlikehold av veiene hadde lært etter flere sånne episoder i fjor. Vi som bor i utkanten og er avhengig av veiene og bilen for å komme frem, blir som vanlig ikke prioritert. Været var jo spådd, så det er ikke noen unnskyldning at det kom brått på. Etter 5-6 timer med blåholke og en buss som har stått i grøfta i nesten 3 timer, vil jeg kalle dette en katastrofe".

Nettbuss beklager

Arild Nylend er regiondirektør i Nettbuss Hedmark og Oppland. Han forteller til HA at han nå jobber med å finne ut av hva som har skjedd, men bekrefter at bussen med passasjerer i har sittet fast lenge.

- Passasjerene har sittet lenge men jeg vet ikke eksakt hvor lenge. 

- Vitnene vi har vært i kontakt med sier nærmere tre timer?

- Dersom det stemmer er det dårlig håndverk fra vår side. Det er bare å beklage.

- Hva er det som har skjedd?

- Vi har rutiner for hvordan vi skal håndtere slike situasjoner. Jeg må komme tilbake med hvorfor vi ikke har fulgt rutinene våre når jeg vet mer.

Øyevitne Iwona Nieweglowska forteller at bussen ble dratt opp på vegen og kom seg videre rundt klokka 18.45. I følge Nieweglowska som bor like ved stedet, kjørte bussen seg fast klokken 15.35. Dermed skal bussen ha stått fast med passasjerene i, i over tre timer.

Legger seg helt flat

Klokken 19.00 tok Nylend på nytt kontakt med HA. Da hadde han en bedre oversikt over situasjonen.

- Det stemmer at bussen ble stående fast i rundt tre timer. Totalt var det 15 passasjerer i bussen da den sklei av vegen. Dette var skoleelever og vanlige passasjerer. Barna ble etterhvert hentet av foreldre og foreesatte og noen av de andre passasjerene ble hentet av et privatbil som kjørte to turer. To av passasjerene ble imidlertid sittende på bussen hele tiden, sier Nylend.

Han legger seg helt flat for hva som har skjedd.

- Dette er en svikt i våre rutiner og det virker som det har sviktet flere steder. Vi har rett og slett gjort en alt for dårlig jobb ovenfor passasjerene, og det beklager jeg, sier han.

Han er samtidig glad for at ulykken ikke medførte personskader.

- Det er jeg glad for. Det som skjedde var at bussen sklei ut av vegen og trengte bergingshjelp.

Cathrine Glomsvoll som er informasjonssjef i Hedmark Trafikk er ikke imponert over hvordan Nettbuss har håndtert situasjonen:

- Hedmark trafikk vil følge dette opp med Nettbuss. Vi er ikke fornøyd med måten dette ble håndtert.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.