- Det var en oppsitter med motorsag som gjorde noe han ikke skulle og burde ha gjort.

Det sier pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket til HA søndag kveld.

En mann med motorsag stanset Dovrebanen mellom Hamar og Brumunddal da han felte et tre over jernbanelinja ved 15-tiden søndag.

- Vi får anta at treet falt i motsatt retning av hva mannen trodde det skulle gjøre, sier Nordli.

TOGENE GIKK FRA 17.50

NSB måtte sette inn buss for tog mellom Hamar og Brumunddal fra 15-tiden søndag.

Etter at Jernbaneverket hadde rydde opp kunne de første togene gå på strekningen klokken 17.50 søndag.

NSB varslet da at det sannsynligvis fortsatt ville være noen forsinkelser. NSB så heller ikke bort fra at det kunne bli flere innstilte tog som følge av hendelsen ved Jessnes.

BER FOLK HOLDE SEG UNNA

Nordli sier til HA at det kan bli fortsatte forsinkelser fordi det tar noe tid å få alle tog på rett sted etter en stopp på nesten tre timer.

Han sier at treet som mannen felte søndag ettermiddag havnet på kjøreledningen:

- Rent generelt må vi advare mot slikt arbeid. Dersom man skal felle trær i nærheten av jernbanen må man kontakte Jernbaneverket slik at vi kan passe på, sier Nordli og understreker:

- En ting er at slike uhell stopper togene. Men dette kan også være livsfarlig. Det er 16.000 volt høyspent i kjøreledningen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.