Mandag ble det kjent at Ringsaker kommune ikke vil gripe inn for å løse konflikten.

• Arthur Buchardt og Leif Atle Viken har sikret seg to eiendommer på Sjusjøen for å bygge Birkebeiner Panorama i åtte etasjer.

• Grunneier Pihl AS sier nei og har rett til å nekte den planlagte utbyggingen.

KAN IKKE GRIPE INN

Rådmann Jørn Strand har oppfordret partene om å finne en løsning på konflikten.

«Dersom denne konflikten kan skape problemer for den framtidige gjennomføringen av reguleringsplanen er dette bekymringsfullt», skriver rådmann Jørn Strand.

– Hvorfor kan ikke Ringsaker kommune gå inn og bestemme hvor høyt det kan bygges på den aktuelle tomta?

– Dette er et privat forslag. Planprogrammet skal avklare hvilke temaer som skal utredes. Vi vil si vårt når vi legger fram en sak til planutvalget, sier Strand.

HEFTELSE PÅ EIENDOMMENE

Plansjef Anne Gunn Kittelsrud understreker at de privatrettslige forholdene må avklares mellom partene.

– Uten en enighet vil det være en heftelse på eiendommen. Det må være avklart før vi kan gå videre med en eventuell reguleringsplan, sier Kittelsrud.

– Det virker som om Pihl AS har en suverenitet som grunneier til å si nei?

– Det er ikke gitt. Det er en påstand. Dette må bli avklart, sier Kittelsrud.

VIL HA MØTE MED PIHL

Birkebeiner Invest har sikret seg Sjusjøvangen Kafè og Sjusjøen Handel for å utvikle Birkebeiner Panorama.

På nabotomtene er det godkjent utbygging i fire etasjer. Kommuneplanen tillater «leilighetsbygg i 2 etasjer eller mer der det ikke vil medføre spesielle ulemper for utsikt o.l..»

– Vi har diskutert de siste utspillene, og vi vil nå ta initiativ til et møte med Pihl AS. Jeg tror dette vil løse seg på en eller annen måte, sier Arthur Buchardt til HA.

PIHL AVVENTER

Pihl AS har engasjert Kluge Advokatfirma i saken. Foreløpig har ikke Pihl gjort noe for å få framdrift i saken.

– Det har ikke skjedd noe fra vår side, sier styrer Per Fineid i Pihl AS.

Fineid er klar på at det må bli funnet en løsning på de privatrettslige forholdene i avtaleverket før det kan skje en utbygging på de aktuelle eiendommene i Sjusjølia.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.