• BRYGGE KNAKK FOTO: FREDRIK OLASTUEN

Høye bølger i Mjøsa og sterk vind skapte problemer i småbåthavna i Brumunddal fredag kveld. Havnesjef Alf Erik Solvang opplyste til HA at bryggene var i ferd med å gå ad undas.

– Ei brygge har knekt, ei reiser seg på høykant. Det blir skader på båter når bryggene går ned igjen, antar Solvang.

Åpningen inn til havna er spesielt stor på grunn av byggingen av ny Skibladnerbrygge. Derfor får vind og bølger godt tak.

– Folk prøver å berge båter, men det er vanskelig når været er slik som det er nå, sier Solvang.

I løpet av natt til lørdag løyet vinden. Lørdag opplyser Solvang til HA at det i all hovedsak har gått bra med båtene i småbåthavna.

- En båt har mistet en badeannretning, ellers er det snakk om småriper. Jeg har ikke fått rapport om noe spesielt, sier Solvang.

Men selve bryggeanlegget er påført skader. På pir én antar Solvang at det vil bli snakk om en større reparasjon.

- Pir én er nesten totalhavarert. Vi må ha kranbil for å kunne se an hvor store skadene er, sier Solvang, som kan konstatere at vindkastene var temmelig kraftige til å være på Mjøsa.

- Jeg målte 19 sekundmeter på det høyeste her hvor jeg bor på Nes, sier Solvang. 


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.