Rett før klokken 13.30 i formiddag ble det klart at Alice Beathe Andersgaard tiltrer som ny administrerende direktør i Sykehuset Innlandet fra 1. januar 2017.

Dermed blir det ikke Sylvia Brustad som overtar etter Morten Lang-Ree. Hun var en av ti søkere til stillingen.

- Aller først vil jeg gratulere den nye direktøren med en krevende og spennende jobb, sier Brustad til Hamar Arbeiderblad.

- Dernest ser jeg at styret har vektlagt det medisinskfaglige, og det tar jeg til etterretning, sier den tidligere helseministeren.

ville bruke kompetansen i Innlandet

Sylvia Brustad sa i februar opp jobben som turistsjef i Hamarregionen Reiseliv, fordi økonomien i selskapet var mye dårligere enn hun var forespeilet. Engerdølen som i mange år har bodd i Hamar hadde lyst på ny jobb i Innlandet, men fikk ikke napp hos styreleder Anne Enger og ansettelsesutvalget.

- Det er en jobb med veldig mange muligheter, og jeg hadde lyst til å bruke kompetansen min i Innlandet, sier Brustad.

- Jeg søkte på jobben fordi jeg mener jeg kunne tilført mye til Sykehuset Innlandet. Jeg har bred kompetanse fra politikk og samfunn, og har jobba med helse i mange år, men ser at styret har valgt en annen kompetanse enn den jeg har.

Nå ser Brustad sørover i jobbjakten.

- Jeg regner med at det er mange spennende muligheter i Oslo. Slik jeg ser det, er det ikke noe som passer i Innlandet akkurat nå, forteller hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00