Bruktbutikken tar ikke lenger mot donasjoner av klær, møbler, og andre ting og 1. september stenger de dørene for godt. 

– Det er vemodig. Vi har kjempet i mange år for å holde butikken oppe, men nå det er tid for noe nytt, forteller Liljana Berntzen (38). 

Berntzen var selv med på å starte butikken i 2009. 

– Det er mye på grunn av det økonomiske at vi legger ned. Omsetninga har rett og slett ikke vært god nok for å fortsette. Når vi ikke klarer å matche kostnadene vi har så blir det vanskelig å drifte over tid.

Skoletilbud

Butikken skal nå tømmes, og planen er å pusse opp lokalet. De skal fra høsten ha et skoletilbud der som skal drives i samarbeid med Storhamar Videregående Skole. 

– Skoletilbudet er basert for dem som trenger å friske opp fag og ta opp igjen eksamener. Vi får inn de lærerne vi trenger i de fagene som deltakerne søker etter, så får de tatt privatist eksamen etter hvert. Pågangen er der, og folk ønsker å ta opp fag å komme seg videre, sier Berntzen. 

Skoleordningen er et oppfølgingstilbud for vanskeligstilte, særlig de fra 25 år og oppover.  

– En del av planen er å samle våre deltakere, og at vi kan skape en tettere relasjon og et bedre nettverk for dem, forteller Berntzen. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.