- Dette er en gledens dag og et steg i riktig retning, sier Frps vegpolitiske talsmann og representant for Hedmark på Stortinget, Tor Ándre Johnsen.

I likhet med sine stortingskollegaer har han i dag hatt en lang dag og kveld tirsdag i stortingssalen hvor nasjonalforsamlingen har debattert neste års transportbudsjett.

500 millioner

Nå er det budsjettet fattet og når det gjelder den berømmelige bilpakken som det er kranglet så mye om, så  endte det opp med at det bevilges 500 millioner kroner for å kunne ha 10 prosent lavere bomsatser enn i dag.

- Det gjelder fra alle bomstasjoner på E6 inntil Oslo og i Gudbrandsdalen. Det gjelder også på E16, men ikke i bomringen rundt Oslo da denne er ønsket av lokalpolitikerne i Oslo for å subsidiere ulønnsom kollektivtransport og begrense biltrafikken inntil Oslo, sier Johnsen.

- For mitt vedkommende vil det koste cirka 25 kroner mindre hver gang jeg kjører tur-retur Oslo, legger Johnsen til.

- Du jubler over 10 prosent, men Frp gikk jo til valg på ingen bomavgifter?

- Jeg vil ha bort mer, men det går til riktig retning. Vi har vedtatt at rabatten ved å bruke bombrikker skal øke fra 10 til 20 prosent på den nye strekningen nord for Kolomoen. Etterhvert vil det bli enda billigere, sier Johnsen. 

- Fylkeskommunen må si ja

Han sier at bevilgningen forutsetter at Fylkeskommunen i Hedmark sier ja til tiltakspakken ettersom det er de som eier bomselskapene. Han kan derfor heller ikke si når bomsatsen går ned.

- Hvis fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen sier nei til dette er det jo spesielt ettersom staten tar hele regninga, sier Johnsen.

Adolfsen (AP) er positiv til bevilgningen:

- Nå skal denne saken opp til politisk behandling neste fylkesting. Vi skal få en utregning fra Statens vegvesen som viser hvor mye penger det er snakk om å kutte med ti prosent, men jeg er selvsagt positiv til at staten vil finansiere sine egne veger, sier Adolfsen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.