Dermed ser det ut til at det kan bli en ålreit nyttårsaften, selv om snøen glimrer med sitt fravær.

– Det er rett og slett unormalt lite snø i store deler av landet akkurat nå, som statsmeteorolog Kristen Gislefoss sa til NRK på lille julaften. Og bedre ble det ikke utover i jula. Vi går inn i nyttårshelga med isete eller bare plener og bare noe få kuldegrader.

Det sier Eiliv Sandberg, som gjerne mimrer litt tilbake til gamle værfenomener:

– Når jeg arbeider med været rundt nyttår er det mange som husker bakover noen år og nevner den spesielle nyttårshelga i 1978. Det året fikk vi den kaldeste nyttårsaften siden 1960. Den dagen ble det målt lokale rekorder helt ned til minus 35 grader eller enda lavere. De offisielle verdiene er derimot nesten aldri så lave. Vi har også hatt andre skikkelig kalde nyttårshelger. Både i 2001 og 2002 ble det målt ned mot minus 25 i nyttårshelga.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.