– Vi har fått inn telefoner om bærplukkere som røyker og kaster sigaretter i den tørre skogen. Publikum oppfordres til å si klart og tydelig ifra til disse om den store skogbrannfaren. Det hviler også et stort ansvar på bær-oppkjøpere, skriver Alarmsentralen brann Innlandet på Twitter.

Vaktleder Erik Johansen utdyper ovenfor HA på telefon:

- Vi har i dag fått fire bekymrede henvendelser om utenlandske bærplukkere som røyker i skogen og kanskje ikke har informasjon om den generelle tilstand og skogbrannfaren i området, sier han.

- Vi vil oppfordre oppkjøpere av bær og andre som ferdes i skogen om å informere plukkere om dette, sier han.

Skogbrannfaren i Hedmark er fremdeles stor. Meteorologisk institutt beregner områder hvor indekstall er høyere enn 70 som å være i «meget stor fare» for skogbrann. På nær samtlige målesteder i Hedmark ligger tallet på over 100. På Stavsberg er indekstallet mandag 146.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.