Politiet i Innlandet melder om hendelsen klokken 04.45 lørdag morgen. Det ble meldt om brann i et næringsbygg tilnyttet bedriften Metalco i Hunndalen. Politiet melder om kraftig brann og røykutvikling i retning Gjøvik sentrum. Beboere i området ble oppfordret om å holder vinduer, luker og ventilasjonsanlegg lukket. Det brant da kraftig i destruerte elektroprodukter som blant annet inneholdt PVC. Like før klokken 08.00 melder brannvesenet at de har kontroll på selve brannen. Det er fortsatt en del røyk fra stedet, som vil vare en stund utover, ifølge politiet. 

På grunn av kraftig røyk fra en brann i en gjenvinningsbedrift på Gjøvik er omtrent 200 personer evakuert fra et boligområde i Hunndalen lørdag formiddag.

I forbindelse med slukningsarbeidet er Gjøvikbanen stengt for trafikk i begge retninger, ettersom næringsbygget ligger inntil togskinnene.

Politiet fikk melding om brannen klokken 4.46 natt til lørdag av brannvesenet. Politiet advarer mot farlig røyk i området. Det er ifølge politiet en tung, svart og farlig røyk.

Det brenner i et bygg tilknyttet Metallco i Hunndalen. Bedriften driver med gjenvinning av metall og elartikler. Det brenner i destruerte elektroprodukter som blant annet inneholder PVC, ifølge politiet.

Kontroll på brannen

Evakueringen er i gangsatt som følge av røyk fra brannen. Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til boligfeltet.

– Det er meldt at brannvesenet har kontroll, men det ventes at det vil være røyk i området i en god tid, uten at jeg kan tidfeste det, sier operasjonsleder Per Solberg til i Innlandet politidistrikt NTB ved 10.30-tiden lørdag.

Det er sendt ut varsel om evakuering via kommunen til 85 boenheter, opplyser politiet til NTB. Det bor omtrent 200 personer i det berørte området. Evakueringen ble igangsatt klokka 8.40.

Kriseledelse

– Beboerne kjøres til Strand hotell på Gjøvik, der de blir møtt av politi, helsevesen og personer fra kommunen, sier operasjonslederen.

Gjøvik kommune har satt kriseledelsesom følge av brannen. Kommunen opplyser at lukten fra brannen sprer seg over et større område, men dette skal ikke være farlig.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.